27 Aralık 2010 Pazartesi

Marka patent Başvuruları Arttı..

WIPO tarafından yayınlanan "2006 Patent Raporu"nda, 1995 ve 2004 yılları arasında ulusal ve uluslararası düzeyde kayıtlara alınan patent başvuru sayısının 884 Bin'den 1.6 Milyon'a yükseldiği belirtildi.
WIPO Genel Müdür Yardımcısı Francis Gurry yaptığı açıklamada, sözkonusu verilerin, global ekonomideki büyüme ve uluslararası ekonomik dengelerin değişimininin bir ifadesi olduğunu kaydetti.

Raporda, patent başvurularının yüzde 75'inin her yıl olduğu gibi ABD, Japonya ve Avrupa patent ofislerinde yoğunlaştığı ancak son yıllarda bu bölgelere Güney Kore ve Çin'in de eklendiği bildirildi.

Gurry gazetecilere yaptığı açıklamada, "Güney Kore'de ikamet edenlerin aldığı patent sayısı son 10 yılda yüzde 268 arttı. Bu rakam Çin'de ise yüzde 488 oldu. Dünya ortalaması ise yüzde 42" dedi.

Gurry ayrıca, ABD ve Avrupa'nın yanı sıra, özellikle Brezilya, Çin, Hindistan, Güney Kore ve Meksika gibi yükselen piyasalarda ikamet etmeyen yabancılar tarafından yapılan başvurusu sayısının ise yıllık yüzde 7.4 artış gösterdiğini söyledi.

Bazı ülkelerde, yabancılar tarafından alınan patent sayısının, o ülke vatandaşlarının aldığı patent sayısından daha hızlı arttığı ifade eden Gurry, bunun globalleşmenin bir ölçüsü olduğunu vurguladı.

Öte yandan raporda, yurtdışında patent haklarının en çok Japon, ABD ve Alman firmaları veya vatandaşları tarafından korunduğu ifade edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Şimdi Ara Haber OL
530 274 94 93
Blog'da Yer Almak İçin:İletişim