21 Mayıs 2010 Cuma

Tibu Etiyopya'da kabile ismi çıkınca



Tibu
Terlik işte bu
"Terlik İşte Bu" sloganından türettiği Tibu, Etiyopya'da kabile ismi çıkınca Serdal Çetintaş, bu ülkeye 15 bin çift terlik sattı

Ticaret hayatında bazı işler tamamen tesadüflerle ilerliyor. Serdal Çetintaş bu tesadüfü yaşayan isimlerden. Twigy'de ikinci adam olarak çalışırken kendi işini kurmaya girişen ardından da 'Terlik İşte Bu' sloganından türettiği Tibu ismini marka yapmaya karar veren Çetintaş, şu sıralar bir müşterisi aracılığıyla Etiyopya'dan aldığı terlik ve ayakkabı siparişinin şaşkınlığını yaşıyor.

"Müşterimiz Etiyopya'da bir kabile liderinin kızıyla evli. Orada mağazaları var. Bir müşterimiz aracılığıyla Tibu markamızı görünce sipariş vermek istedi. Etiyopya'ya şu anda 10-15 bin çift ayakkabı ve terlik satıyoruz. Kabile reisi şu mağazadan alın deyince onun sözünden kimse dışarı çıkamıyor tabii. Doğal olarak satışları da artırırız diye düşünüyoruz" diye konuşuyor Çetintaş. Tabii kabile deyince tamtamlar çalıp danseden kabileler gelmesin aklınıza. Çetintaş, "Bizim Doğu'daki aşiret liderleri gibi" açıklamasını yapmadan geçemiyor.

KABİLEDEKİ KADINLAR İRİ
Kabileye 38 - 43 numara arası ayakkabı ve terlik gönderdiklerini bildiren Çetintaş, kabile kadınlarının iri yapılı ve büyük ayaklı olduğunu, ağırlıklı olarak da koyu renkleri tercih ettiklerini belirtiyor. 14 ülkeye ihracat yaptıklarını kaydeden Çetintaş, henüz 1.5 milyon dolarlık bir firma olduklarını ancak üç yıl içinde 10 milyon dolar ciro hedeflediklerini duyurdu.

PARİS HİLTON'UN AKSESUAR MAĞAZALARINI AÇACAK
Paris Hilton markasının Asya merkezi ile görüştüklerini ve 2011 yazında lisansör olarak markanın aksesuvar mağazalarını açmaya başlayacaklarını belirten Çetintaş, ünlü markanın çanta, kemer ve takı ürünlerini satacaklarını söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Şimdi Ara Haber OL
530 274 94 93
Blog'da Yer Almak İçin:İletişim