21 Mayıs 2010 Cuma

Melekler Kahvesi Atina’ya gidiyor



Melekler Kahvesi
Kahve falıyla bilinen Melekler Kahvesi, Yunanistan’a şube açma kararı aldı. Melekler Kahvesi’nin sahibi Levent Ünalan, Atina’da mantı, sarma yenilebilen, nargile ve kahve içilip fal bakılabilen bir yer açmak için girişimlerine başlarken, “Önce bir şube açarak koşulları göreceğiz.

Bir anlamda krizin falına da bakmış olacağız” dedi.

DIŞ Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) organizasyonu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi Atina ziyaretine katılarak ikili görüşmelerde bulunan girişimciler Yunanistan’da iş fırsatlarını araştırdı. Bu gezi sırasında Yunanistan’a yatırım yapma kararı alan işadamlarından biri de İstanbul Beyoğlu’nda Melekler Kahvesi’nin sahibi Levent Ünalan oldu. Kahve fallarıyla tanınan ve İstanbullular kadar turistlerin de ziyaret ettiği bir mekan olan Melekler Kahvesi’nin bir benzerini Atina’da açma kararı alan Levent Ünalan, “Önce bir şube açarak, oradaki koşulları görmek istiyoruz. Bir anlamda krizin falına da bakmış olacağız, ondan sonra başka yatırımları da gündeme alabiliriz” dedi.

Beyoğlu’nun aynısı

Kayserili olan Levent Ünalan, Atina’da açmayı planladığı kafede kayseri mantısı, yaprak sarması yenilebileceğini, nargile, kahve içilip, fal bakılabileceğini söylerken, “Açmayı düşündüğümüz şube aslında Beyoğlu’ndaki Melekler Kahvesi’nin aynısı olacak. Atina’da da aynı konsepti uygulamayı düşünüyoruz” diye konuştu. Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) üyesi olduğunu belirten Ünalan, şöyle konuştu: “TÜGİAD’da aynı zamanda Uluslararası İlişkiler Komisyonu üyesiyim. Dolayısıyla benzeri pek çok yurtdışı geziye katıldım. Yunanistan daha önceki ziyaretlerden hep aklımızdaydı. Daha önce de görüşmelerimiz oldu, hep girişimlerimizi orada devam ettirme gibi bir düşüncemiz oldu, ancak bir türlü faaliyete geçirememiştik bu düşünceleri. Şu anda orada yatırım yapma koşulları çok daha uygun hale geldi, kiralar da düştü. Ayrıca Yunanistan’ı başka bir ülke gibi görmüyorum. Yatırımı yapmamız için birkaç kere daha Yunanistan’a gidip gelmemiz gerekecek. Gezi sırasında orada görüşmeler yaptık, iki tarafa da şartlar mantıklı geldi. Görüşmelerimizi devam ettireceğiz.”

Fallarıyla ünlü kafe

İstanbul’da ilk fal kafe olma özelliğini taşıyan Melekler Kahvesi, 2001 yılında Beyoğlu’nda açıldı. Fransızca’da Melekler Kahvesi anlamına gelen ‘Cafe des Anges’ adıyla hizmete başlayan mekan, bu ismi ‘Dezanj’ olarak değiştirip faaliyet göstermeye başladı. Ancak Melekler Kahvesi olarak anılıyor. 2 katlı binasında üyelik sistemiyle hizmet veren kafenin 25 bin kayıtlı üyesi bulunuyor. Ünlü simaların da uğrak yeri olan Melekler Kahvesi zaman içerisinde fal konusunda sıkça tercih edilen iddialı bir mekan haline geldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Şimdi Ara Haber OL
530 274 94 93
Blog'da Yer Almak İçin:İletişim